63

1/10

39

1/10

448

1/10

27

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 5

£14.90

1. £2.98  * 5

2. Multiplication question in words

2/10

## Difficulty Rating

2/10

#### Question 7

6

1. Can use bus stop and x each number by 10. So 5s into 30 instead
2. This is 6

3/10

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 9

25

1. 17J + 8C = 25 sweets
2. If even chance of a toffee, then there must be 25 toffees

3/10

13,770,000

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 11

5 Pens 4 Pencils

1. Whatever you buy in pens, just end in a 5 or 0. So the only number this applies to between 0 and 55 is 35
2. So its 5 Pens. This leaves 20p
3. 20p is for pencils @ 5p each
4. So 4 pencils

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 12

11,908,368

2. 11,908,245 + 123

3/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 14

1. The rule of thumb to see if a number is a multiple of 3 is to add up all of the digits
2. So in this case, 5+3+7 = 15
3. If all of the digits added divide by 3, then thats the number
4. In this case we were going for the largest number. Smaller options would have been 534 and 531

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 15

16:27

1. Logical thinking. Go in multiples of 10 until 6 is also a multiple of that number
2. So this gives 30 minutes
3. Next time both trains leave the platform at the same time is 16:27

4/10

5/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 18

180

1. 23 – 13 = 10.
2. 23 – 5 = 18
3. 10 x 18 = 180

13, 5

1. 13 as the first number. So he would end up with zero
2. Or for the second number, 5 so he ends up with zero for the second number

5/10

6/10

6/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 22

116cm

1. Number of days = 5
2. Height sunflower grows is (68 – 48) = 20cm
3. Per Day growth therefore = 4cm
4. Taking 21st August through to 2nd September = 12 days
5. Therefore, growth during this period is 48cm
6. Adding on the height as of 21st August of 68cm = 116cm

28th July

1. Work Backwards. 4cm per day = 12 days
2. Therefore, 12 days from 16th August 4th August
3. Then take a week off this and you get 28th July

7/10

7/10

5/10

7/10

5/10

7/10

8/10

7/10