64

1/10

25

1/10

306

1/10

29

1/10

20,024

## Difficulty Rating

2/10

#### Question 6

600

550 upwards to 649 gives 600

## Difficulty Rating

2/10

#### Question 7

30

1. You can do this a few ways. 0.2 x 5 gives 1
2. Then you multiply 5 by 6 = 30. So 30 times
3. Or you x both numbers by 10 so you remove the decimal.
4. Then its how many 2s go into 60
5. Bus stop method
6. The second approach is better because when you get numbers such as 0.3, the maths becomes more awkward with option 1

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 8

£23.95

1. £167.65/7
2. Remove the decimals to make it 16775 divided by 7
3. Then work bus stop
4. Then move your answer by 2 decimal places as you multiplied the number inside the bus stop by 100 from 167.75 to 16775

4/10

111

3/10

1320

5/10

3/10

36

8, 12, 16

4/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 14

1. Use bus stop method.
2. 1590/122 = 13 remainder 4

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 15

16

1. We know that 7 years ago, H was 4 years old which is 11-7
2. Mothers age would be 4 x 12 = 48
3. Therefore, 5 years on, would mean H would be 11+5
4. So 16 years old

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 16

18

1. 142 is her answer. Working backwards, 142-14 = 128. Divide by 2. So 64 is what she started with
2. She should take 64. Divide by 2. To get 32. Then subtract 14 to give 18

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 17

£1.05

1. 3A + 5O + 2G = £3.02
2. 5A + 7O + 4G = £5.12
3. Therefore, 2A + 2O + 2G = £2.10
4. 1 of each fruit would therefore cost £1.05

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 18

£32

1. Working backwards, 25% discount would mean discount on ticket cost was 25/75 * 30/1 = £10
2. Full Price Child = £40
3. Senior Citizen therefore pays 80/100 * 40/1 = £32

4/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 20

3 metres per minute

1. Use Distance/Speed. So this would be 400m/800m per minute = 0.5 seconds
2. If the tortoise needs to travel 1.5meters, then it will need to run at 1.5/0.5 seconds = 3

6/10

5/10

6/10

5/10

6/10

4/10

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 27

QUESTION 3….After 10 days

7/10

9/10

1/10

10/10