1267

1/10

1691

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 3

8.6

One way to tackle this is to initially remove the decimal so to do 602/7

Then use bus stop. Then remember to divide your answer by 10 as you added in one zero

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 4

Change 3.88 to 3 decimal places to make the question easier to answer

3/10

5/10

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 7

74

1. (4+2) x 13 = 104
2. 4 + (2×13) = 30
3. Difference = 104 – 30

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 8

a) 90%

b) 9/24

180 degrees – 45 degrees = 135 degrees

135/360 = 27/72 = 9/24

c) & d) See below

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 9

a) 1.32

0.75+0.4+0.17 = 1.32

Convert 2/5 & 17/100 to decimals

b) 16

Use the approach below which is “reverse bus stop”

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 10

15/26

When doing this type of question, you can’t answer 7.5/13 obviously. So the solution is to double each fraction and “force” a gap

So this becomes 14/26 and 16/26

7/10

6/10

6/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 14

90ml

1. This is indirectly a question on ratios.
2. So if you assume for every 10ml consumed by Jane, Alex consumes 15, the ratio is Alex 15:10 Jane
3. So 150ml/25 parts = 6
4. Alex = 6 *15 = 90ml
5. Check would be Jane which is 10 * 6 = 60
6. So confirms Alex consumes 50% more than Jane

7/10

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 16

a) 8:27

1. Leaves home at 8.05. Therefore, he has a 8 minute walk to Brixton station
2. He catches the 8:16 train to West Dulwich
3. He gets to West Dulwich at 8:21
4. Then he has a 6 minute walk
5. So 8:27

b) 16 minutes

1. John will instead have to catch the 8:25 train from London Victoria
2. He will get to West Dulwich at 8:37
3. Then he has his 6 minute walk
4. So 8:43
5. He will be late 16 minutes (8:43 minus 8:27)

7/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 19

0.5 hours

1. In one hour, Sachin can clean 1/3rd of the house
2. In one hour, Peter can clean 1/6th of the house
3. Convert to the same denominator which is 6
4. So Sachin = 2/6 and Peter = 1/6
5. Together, it takes 3/6 divided by 6/6 = 0.5 hours

9/10

9/10

8/10