827

1/10

259

1/10

3258

1/10

362

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 5

3/10; 0.305; 1/3; 35%

1. Estimate approximately to the same denominator
2. So , 0.333; 0.305; 0.35; 0.3
3. This makes it easier to rank the numbers

3/10

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 7

£1.35

1. 15 * 35p = £5.25
2. Multipack = £3.90
3. Difference = £1.35

3/10

3/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 10

a) 30°

180 – Australia – Africa = 180-90-60

b) 1/8

45/360 = 9/72 = 1/8

c) 30

180/1 * 60/360 = 180*1/6 = 30

d) 1000

Degrees for Europe = 180 – USA = 180-45 = 135

1600 * 225/360. Simplified this is 1600 * 45/72 = 15/24

1600/1 * 15/24

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 11

a) i) 14km

26km – 12km

ii) 9000m

Must be 23km – 14km = 9km = 9000m

b) 2 hours 30 minutes

Josham to Moreton is 35km

At a rate of 14km = 35/14 = 2.5. So this is 2.5 hours

6/10

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 13

40% or 2/5

Prime Numbers between 1 & 20 are 2,3,5,7,11,13,17,19

This is 8 numbers out of 20. So as a proportion this is 40% or 8/20 = 4/10=2/5

Remember, 1 is not a Prime Number

5/10

6/10

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 16

a) 8

Mode = most common score. Scores were 9,6,8,4,8

b) 5

Range = 9-4

c) 7

9+6+8+4+8 = 35. Mean is average 35/5

d) 4

6.5 * 6 (6 being number of tests) = 39

French score is 39-35 = 4

e) 2/3

9/10; 6/10; 8/10; 4/10; 8/10; 4/10

He passed 4 out of 6 tests so 4/6 or 2/3

f) 35%

History score before was 4/10 – 40%

Now he scores 15/20 = 75%

Improvement = 35%

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 17

10:40

1. Difference between 9am and 11am is 2 hours.
2. Your dealing with ratios here 5:1. So 6 parts
3. If you have 2 hours this is 120 minutes and each part is 20 minutes
4. So 5 of these are 100 minutes. 1 part is 20 minutes
5. So 100 minutes has passed which would mean 9am + 100mins = 10:40am

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 18

a) 8 minutes

If 2 chimps eat 3 in 4 minutes, to eat 6 will take double the time so 8 minutes

b) 7 chimps

In 8 minutes, 2 chimps eat 6 bananas

6 chimps would eat 18 bananas in 8 minutes

Each chimp added eats 3 more bananas in 8 minutes

So add 1 more chimp on to get to 7 chimps eating 21 bananas in 8 minutes

6/10