833

1/10

259

1/10

2184

1/10

312

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 5

1.5

1. 3 1/4 – 1 3/4 = 1 1/2
2. As a decimal, this is 1.5

3/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 7

a) 12

1/4 * 48/1

b) 2

48 * 1/2 = 24.

24 * 1/3 = 8

8 * 1/4 = 2

Remember of in maths means multiply

4/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 9

a) 1/8

45/360. Start off with 5 as the highest common denominator. Although there is a higher one

So 45/360 would become 9/72

Then 9/72 becomes 1/8

b) 40

Its the usual formula approach for this:

60/360 * 240/1

Then simplify each fraction (so 60/360 becomes 1/6)

Revised calculation is 1/6 * 240/1. Cross cancel and then multiply from there. See online videos on Youtube for 123tutors for further guidance

c) 450

Football is 135°. So 135/360 * 1200

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 10

a) 7

Mode is the most common number. This is 7

b) 8

8+7+11+6+9+7 = 48

48/6

c) 5

Range is highest minus lowest

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 11

85p

1. 12 * 65p = £7.80
2. £7.80 – £6.95 = 85p

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 12

1/20; 1/5; 1/4; 6/20; 3/2

1. Use estimation if needed. So this would involve converting all of the fractions to the highest denominator which is 20
2. 6/20; 4/20; 30/20; 1/20; 5/20
3. This makes it easier to rank them

5/10

8/10

6/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 16

a) Rhys 30 miles. Sarah 60 miles

Work on ratios. Rhys 10:20 Sarah

This is 30 parts. So into 90, Rhys gets 30 and Sarah 60

b) 2 hours

Given they are travelling towards each other

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 17

a) 1200mm²

Area of rectangle = LxW = 60mm x 20mm

b) 40 triangles

2 Triangles will joined together have dimensions of LxW = 12mmx5mm. So they form a rectangle

Therefore, in 60mm across, you get 5 “blocks” of 2 triangles. And you can go to a height of 4 blocks

So in total 5 * 4 blocks = 20 blocks. 2 triangles per block so 40 triangles

c) 1200mm

Perimeter of 1 triangle = 12+5+13=30mm

Total number of triangles = 40

Total Perimeter =1200mm

d) 1.2m

10mm = 1cm

100cm = 1m

1000mm = 1m

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 18

a) 4 plates

BB1, BB2, BB3, BB4

b) 16

Per above * 4 since you have AA1-4,BB1-4,CC1-4,DD1-4

c) 12

d) 3/8

Alphabetical order: AB,AC,AD,BC,BD,CD. Each one has 4 possible plates. So AB1,AB2,AB3,AB4,AC1,AC2 etc

Total number of possible plates = 24

24/64 = 3/8

6/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 20

12

1. Can use algebra to solve.
2. 2(x-4) = x+4
3. 2x-8=x+4
4. Rearrange
5. x=12

9/10

8/10

6/10