425

1/10

258

1/10

1596

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 4

6.9

Make 62.1 to 621 to remove the decimal

Then work through and you 69. Then add the decimal back in to get 6.9

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 5

630

1. Calculate by doing 3/4 x 840
2. “of” in maths means multiply
3. 3/4 * 840/1
4. Simplified……..3/1 * 210/1
5. 630

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 6

2.03; 2.300; 2.302; 2.32

1. If not sure, put numbers in column format ## Difficulty Rating

4/10

#### Question 7

1.75kg

1. Convert to grams firstly to make it easier to calculate
2. 2500-750 = 1750
3. Then convert back remembering 1000g = 1kg
4. 1.75kg

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 8

a) 1/15

1. Convert to the same denominator
2. So this would mean Tom 3/5 = 9/15 and Jerry 1/3 = 5/15
3. In total, 14/15ths has been eaten leaving 1/15

b) 250g

1. If Tom had 3/5 = 150g, then 1/5 = 50g
2. Therefore 5/5 = 250g

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 9 ## Difficulty Rating

5/10

#### Question 10

D C A B

A. 1/7

B. Very small / minimal chance

C. 1/6

D. 1/2

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 11

a) 8.52am

8.15am + 37mins = 8.52am

b) 5.46pm

6.23pm – 37mins.

Slightly harder to calculate so take off 23mins first to get to 6pm. This leaves 14mins (37-23). So then take 14mins off 6pm

So 5.46pm

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 12

a) £102

10metres would be £10.20 * 10 = £102

b) 2.5metres

£10.20 * 2 = £20.40. This leaves £5.10 (£25.50 – £20.40)

£5.10 is exactly half of £10.20. So therefore total is 2.5 metres

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 13

200miles

1. Calais to Paris is 320km. So 320 * 5/8 = number of miles
2. 200miles. Can be done in 1 of 2 ways. Per the above or work out 1/8th which would be 40km. Then 5 * 40km = 200m

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 14

600g

1. 2:1 Flour:Fat
2. 900g of pastry required. Given we have 3 parts, therefore each part is 300g
3. Flour is 2 parts so 2 * 300 = 600g

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 15 ## Difficulty Rating

4/10

#### Question 16

12:00pm

1. The way to look at this is the lowest common multiple of 3,5 & 8.
2. This is best done by doing your 8 times table and finding the first number that 3 & 5 also go into
3. This is 120. So equivalent is 120 minutes
4. Time is 12:00

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 17

a) 27

1. The cube is 3 deep and each face has 9 cubes. So total is 27

b) 8

1. 3 Blue faces will be on each corner
2. In total, there are 8 corners

c) 24

1. Each side has 4 faces. Its 6 sides * 4 = 24 d) 0

There are no faces with EXACTLY 2  other small cubes. ## Difficulty Rating

8/10

#### Question 18

a) 160cm

b) 168cm² ## Difficulty Rating

8/10

#### Question 19 ## Difficulty Rating

9/10

#### Question 20

49

1. Look for multiples of 7 between 20 and 80
2. So 21,28,35,42,49,56,63,70,77
3. 49 is the only one that will be a multiple of 5 next year

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 21

Area = 200cm²

1. If 2x long as wide, then need to calculate each side
2. Double length v width means length is 20cm and width is 10
3. Area = 200cm²

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 22

a) 4mins

Sally less Anna

b) 80mins

15 + 17+ 14+ 18+ 16

c) 16mins

80/5

d) 1km

Peter took 15mins. If its 4km/h he walks, then after 15mins, he walks 1km

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 23

a) 27

8 * 9 = 72. Clotted = 27

b) 6

To give 42, reverse would be 24. So 4 * 6 = 24

c) 5 & 7

Reverse would be 35. So 2 whole numbers would be 5 & 7

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 24 