1/10

1/10

1/10

224

1/10

30,297

## Difficulty Rating

2/10

#### Answer

-8C°

1. -12C + 4C as it increases for Tues-Fri

## Difficulty Rating

3/10

#### Answer

E & D

This is because its vertical line of symmetry is not there when you look at each of the letters

4/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Answer

a) 45

1. May is 14 and her father is 53
2. Mays mother is therefore 45

b) 16

1. If 5 marbles cost £7.50, then 10 would cost £15. 15 would cost £22.50
2. Each marble costs £1.50
3. So remaining £1.50 to take you to £24 would get you 1 marble
4. Total number being 16 marbles

## Difficulty Rating

5/10

#### Answer

1.25

1. 0.012 + 1.238 = 1.250

## Difficulty Rating

4/10

#### Answer

31 minutes

1. Train was due at 8:05 but arrived at 8:18
2. Therefore 8:18 – 7:47
3. If not sure, go upwards from 7:47 to 8:00 – 13 minutes
4. Then 8:00 to 8:18 which gives another 18 minutes
5. Total 31 minutes

## Difficulty Rating

4/10

#### Answer

8

1. Work backwards. So 192/3 = 64
2. 64 square root = 8

4/10

1

## Difficulty Rating

1/10

#### Answer

18

1. B=2 ; A=5
2. If A = 45 turns, it has done 9 times as many as the “base case”
3. Therefore, B will also do 9 times as many so its 18 times

## Difficulty Rating

4/10

#### Answer

18

1. A=5/8; P=3/8
2. Pears therefore = 3/8 * 48/1
3. Pears = 18

5/10

3/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Answer

20cm²

Its 10cm length x 2cm height. So 20cm²

## Difficulty Rating

4/10

#### Answer

2 cucumbers

1. 5 tomatoes = 2 pounds weight = £3.00 cost
2. So green peppers they bought 3 = 40p x 3 = £1.20 cost
3. If they got 20p change and spent £4.20, then 60p was spent on cucumbers
4. 60p/ 30p = 2 cucumbers

6/10

7/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Answer

30cm

1. If Length is 11cm more than width, need possible combinations to give multiple of 60
2. So this could be 30×2 or 15×4. Or several others
3. 15×4 is the only combination that works and this gives a length 11cm more than the width
4. So perimeter is 11cm + 4cm + 11cm + 4cm

## Difficulty Rating

7/10

#### Answer

3124,3214,3412,3421,4123,4213,4312,4321

5/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Answer

11

1. 24 people. 4 got off so this left 20. X people got on
2. Assume zero got on for now at the last stop
3. Second stop . 20 with 3 people getting on leaving 23
4. If there were then 34 people, it means 11 people got on at the first stop

6/10

0:1

## Difficulty Rating

3/10

#### Answer

4 children

1. 56 legs with 3:1 ratio dogs:children
2. 12 dogs = 48 legs. 4 children = 8 legs. So thats 56 legs altogether
3. For every 3 dogs there are 12 legs. For every 1 child, 2 legs. So leg ratio is 12:2 = 14 legs
4. Then work up in 14s to get to 56 which takes you to 48:8
5. So 8 legs = 4 children

## Difficulty Rating

7/10

#### Answer

Area of 1 rectangle = 15 x 5 = 75cm²

8/10

7/10

## Difficulty Rating

9/10

#### Answer

267,120

742

53424

26748

1. Add a zero on. So 267,120
2. Its rearranging the formula so it becomes 742 = 26712/36
3. Double the base answer of 26712 so it becomes 53424
4. Add on 36 to the original answer. So its 26712 + 36 = 26748. (ie an extra 1 x 36 since number changes from 742 to 743)

## Difficulty Rating

8/10

#### Answer

The number is a multiple of

## Difficulty Rating

1/10

#### Answer

64 small squares = 18 lines

4 small squares = 6 lines

9 small squares = 8 lines

16 small squares = 11 lines

64 small squares = 18 lines

9/10

## Difficulty Rating

10/10

#### Answer

225

1. In 4 nights, she ate an extra 25 + (25*2) + (25*3) so this is 150 more.
2. Take this away from the total of 1050 gives 900
3. So divide this by 4 and you get 225
4. So day 1 225, day 2 250, day 3 275 and day 4 300
5. Total reconciles back to 1050

## Difficulty Rating

9/10

#### Answer

6 DARK TOFFEES

Approach is to draw out the breakdown per below and start filling in one section at a time

8/10

1

1/10