1/10

1/10

1/10

1/10

7998

8003-5

2/10

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 7

8

1. Convert £ to pence
2. 300/36 = 8.33
3. So 8 full bars

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 8

15

1. 24/1 * 5/8
2. Simplified = 3/1 * 5/1 = 15

5/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 10

1/3

1. Total number of squares = 24
3. Fraction shaded = 8/24 = 1/3

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 11

48

1. Do your 3 x 4 times table to find a number in between 41 and 51
2. So 12,24,36,48

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 12

£208

1. £156/6 = £26 per night
2. £26 * 8 = £208

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 13

a) 1 hour 25mins

7.10pm – 5.35pm = 1 hour 25mins

b) 16 hours 30 mins

2 hours 45 mins converted to minutes = 165minutes

165minutes * 2 = 330mins

330mins * 3 = 990mins

990mins/ 60mins

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 14

five twelfths; 0.65; 0.7; 3/4; 4/5

Can convert all of these to fractions if it helps

7/10 ; 3/4; 4/5; 13/20; 5/12

6/10

1

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 16

28%

1. 7/25. To convert to a % you can do reverse bus stop
2. So this would be per below:

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 17

6

By second hand, the question is referring to the seconds handle that moves around the clock

Therefore, if its pointing to 2, after one minute it will still point to 2 as it will go around 360 degrees

Add on 20 seconds which represents 4 numbers on the clock (12 numbers = 60 seconds so 1 number move = 5 seeconds)

Therefore add 4 onto 2 to get 6

7/10

Cheese £5.30

Bananas £0.90

Chocolate £1.12

Total Cost £7.32

Change = £2.68

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 19

3.9cm

5.7cm – 1.8cm

Remember each small dash is 0.1cm

3/10

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 21

£1.11

1. 3mins * 7p = 21p
2. 18mins * 5p = 90p
3. Total cost = 111p

6/10

1 and 4

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 23

a) 51,000

b) 255

c) 30

510/34 would give 15

Therefore 510/17 would give 30

## Difficulty Rating

7/10

#### Question 24

Sam 9 years

Ben 3 years

Frederick 16 years

Mylo 11 years

1. Always write it down numerically as much as possible. This gives a clearer view on the workings required and/or the answer
2. Sam + Ben = 12
3. Frederick + Sam + Ben = 28
4. Therefore, Frederick must be 16
5. Mylo + Sam = 20
6. Total of all brothers = 39
7. Therefore, remaining ages total is 23.

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 25

a) 9.30am – 11.30am

9 hours back from 6.30pm is 9.30am. From 8.30pm its 11.30am

b) 6pm

USA 4am means 9am UK time.

UK is 9 hours behind Australia so the time then in Australia will be 6pm

7/10

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 27

Least Glow = 11:11

Greatest Glow = 08:08

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 28

42

1. Work through the multiples and add on the remainder where necessary
2. 4 – So multiples with 2 added on would be 6,10,14,18,22,26,30,34,38,42
3. 5 – So multiples with 2 added on would be 7,12,17,22,27,32,37,42
4. 6 – 6,12,18,24,30,36,42,48

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 29

Cubes  14

Triangular Blocks  6

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 30

Then BC + A = BC + 4 = 37 so BC = 37 –> B = 3, C = 7. A=4

Checking, 43 + 7 = 50.

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 31

80cm

1. 9 identical squares with area of 144 means square has an area of 16cm
2. Each square must be 4×4
3. Number of sides showing on the shape above if you count all the way around as a perimeter is 20
4. So perimeter is 80cm

## Difficulty Rating

8/10

#### Question 32

Work backwards for this section….

7/10

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 34

£5.50

1. A+B+C = £19.70
2. 2nd £7.50, 1st £5.50, 3rd £6.70

10/10

1

1/10

10/10

10/10