724

1/10

3679

1/10

413

1/10

702

## Difficulty Rating

1/10

#### Question 5

13/24

1. Convert to Lowest Common Denominator
2.  9/244/24
3. 13/24

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 6

1 25/36

1. First convert to improper fraction:
2. 9/4 – 5/9
3. Convert to Lowest Common Denominator
4. 81/36 – 20/36
5. 61/36
6. 1 25/36

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 7

36

1. 15/100 * 240/1
2. Simplify…3/20 * 240/1
3. 3/1 * 12/1
4. 36

5/10

3/10

858

1. 22 x 39
2. 858

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 10

2

1. 170/24 = 7 remainder 2
2. Teacher eats 2

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 11

£7.37

1. £32.99 – £25.62
2. Saving is £7.37

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 12

1/2

1. 1/5th to friend = 2/10ths
2. 3/10ths to other friends
3. Total left is 5/10
4. Always simplify

5/10

656

1. 1345-689
2. 656

## Difficulty Rating

2/10

#### Question 14

25,100 millimetres

1. 25.1metres = 25.1 x 100 = 2,510 centimetres
2. 2,510 x 10 = 25,100 millimetres

5/10

455m

6/10

## Difficulty Rating

4/10

#### Question 17

3

1. Work backwards
2. 38 + 7 =45
3. 45 /15 = 3

## Difficulty Rating

3/10

#### Question 18

a) 24

Half of the 48 students so 24

b) 1/4

c) 4

Pizza is about 1/3 of 1/4.

1/4 = 12 children given 1/2 = 24

So 1/3 of 12 = 4

6/10

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 20

£20.90

1. £25.50 x 3 = £76.50
2. £1.30 x 2 = £2.60
3. Total = £79.10
4. Change = £100 – £79.10

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 21

39

1. Catherine gets 22 sweets
2. Alison gets 11 sweets
3. Bhavini gets 6 sweets

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 22

Reflection is per the grid markings

7/10

## Difficulty Rating

5/10

#### Question 24

k = 180 -50-95 = 35°

## Difficulty Rating

6/10

#### Question 25

For first question, use fractions approach remembering to simplify and cross cancel. (See prior question in this paper for illustration)

For second question, its the same as 13/52

Final question convert 15% to 0.15. Then 60/0.15

## Difficulty Rating

9/10

#### Question 26

a) £27

Cost = ((8×3) + (3×1)) = 24+3 = 27

Use £25 and work backwards taking off children until you get to a multiple of 8

So £16 would be the number

£25-£16 = £9. So thats 3 children

Leaving £16 so its 2 adults

9/10

Use BIDMAS

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 28

a) x=-65

x+80=15

x=15-80

b) y=11

6y=46+20

6y=66

y=11

c) g=9.8

10g+15g = 645-400

25g = 245

g=9 20/25

g = 9.8

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 29

a) 64cm²

Perimeter = 32. Therefore, each side is 8cm

Area = 8 x 8 = 64

b) 48cm²

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 30

96 tiles

3metres long and 4m wide = 12m² area

You will get 12 tiles in the width from 25cm tiles (3metres = 300cm. 300cm/25 = 12 tiles)

Across you will get 8 tiles in the length from 50cm tiles ( 4metres = 400cm/50cm – 8 tiles)

12 x 8 = 96 tiles

## Difficulty Rating

9/10

#### Question 31

6.25

probability (3,7) = 1/2

probability (1,2,3,4) = 1/4

To get 7, you would need 3 on the coin and 4 on the dice. So thats 1/2 * 1/4 = 1/8 times you get a total of 7. So 1 out of 8 times

6 times you would expect to get the total 7. As you would get 7 every 8th time. So then after 48 times  you get 7 6 times

The 2 remaining roles you have a 0.25 chance of getting 6 .

So 6.25

## Difficulty Rating

10/10

#### Question 32

6 weeks

1. Per week she gets (79p-44p) profit. So this is 35p per download