**£4.20**

- Work on HCF route. 12 eggs and 18 eggs
- HCF = 6. Therefore, first calculate what 6 eggs costs
- If 12 costs £2.80, 6 costs £1.40
- Therefore, 18 would be 3x what 6 costs. So £4.20

**8 <sup>1</sup>/<sub>3</sub>**

If the question was not with the same denominator, then the approach would be to convert to an Improper fraction and then from there, the Lowest Common Denominator and then subtract. But this question is relatively easy

**19**

75/4 = 18.75

Answer is 19 not 18. Because you need 19 boxes to ensure all 75 cakes are stored

**275**

- Note that each marker is 25;
- Therefore, you go up in 25s. 200,225,250,275

With these questions, if not sure, convert every single number to the same metric. So you could convert them all to %ages

83%, 80%, 33.3%, 33.3%, 82.5%, 30%, 59%, 29%, 32.2%

**95p**

- 85p x 3 = £2.55
- 30p x 5 = £1.50
- Total Cost = £4.05
- Change = £5.00 – £4.05 = 95p

Put numbers in a neat column format

The best way to do this is to substitute numbers in and test. Eg for Question 1, substitute with 1, 2 or 3

For the second one try 2 and you get an end result of 3. Then try 4. This would give you 10 as the end answer. So odd or even

**E**

Use substitution of values:

Orange costs 10p, Apple costs 5p

A – 35p (2 x 10p) + (3 x 5p)

B – 35p

C – 35p (1 x 10p) + (5 x 5p)

D – 35p (3 x 10p) + (1 x 5p)

E – 40p

**650**

**749**

**A = 6**

**B**

1/2 chance in first toss. 1/2 in second toss

**3 Hours**

If it takes 4 people 6 hours, (24 man hours) then 8 people will take half this time.

**10 Hours**

twice the length = 48 hours.

48/5 = 9.6 which is near enough to 10 hours

Use the inverse operation of 17 * 11 = 187